Tekstgrootte: a a Vragen? Bel:058 28 84 886

Ergonomie


Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie zit vervat in ons dagelijks leven, maar is vooral gekend in arbeidssituaties. Het is immers afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt. Bij het ontwerpen van consumentengoederen en interieurs speelt vooral comfort en het doeltreffend functioneren een rol.

LVR en ergonomie

Bij een gemiddeld dienstverband brengt een werknemer zeker de helft tot driekwart van zijn effectieve werktijd door op zijn of haar werkplek. Aandacht voor de werkplek zorgt, als onderdeel van een gedegen arbobeleid, voor tevreden werknemers, betere prestaties, minder verzuim en lagere integratiekosten.

Onze Adaptatieadviseurs adviseren werkgevers en gebruikers over op maat gemaakte of individueel aangepaste werkplekvoorzieningen. Dankzij onze eigen productlijn en een groot leveranciersnetwerk kunnen wij tegemoet komen aan al uw wensen. Van algemene kantoormiddelen tot specialistische producten voor elke werkomgeving zoals bijvoorbeeld werk- en statafels, werkstoelen, gemodelleerde rugleuningen en zittingen, orthopedische en audiovisuele hulpmiddelen.

Training

Op uw verzoek geven onze Fysiotherapeuten training aan uw medewerker(s) en kijken naar de specifieke omstandigheden op de werkplek. De training kan zowel individueel als groepsgewijs worden gegeven en is bedoeld voor medewerkers met elk denkbaar beroep, van Verzorgenden in de thuiszorg tot Productiemedewerkers.